Instruktører


Bernt Rygg er instruktør for Rueda-klassene på videregående og avansert nivå.
Han har hatt Rueda-kurs for SalsaNor Oslo siden høsten 2016.

Bernt er fra Randaberg ved Stavanger. Han begynte å danse Rueda i år 2000, og har undervist Cubansk Salsa og Rueda i flere år.
Han har vært med på SalsaNors Ruedakongress siden starten (i 2002),
og har både undervist på Ruedakongressen siden 2005, samt hatt
ansvar for Rueda-innholdet på Ruedakongressen de siste 10 årene.
Han er også sentral i arbeidet med den Norske Ruedastandarden.


Lisa Ask er danser og flyttet fra Barcelona til Oslo i 2016.

I Barcelona jobbet hun som danser og danselærer de siste 2 årene, og har før det lang fartstid innen dans både i Europa og på Cuba. Hun har fordypning i afro-cubansk og rumba og har danset i flere dansekompanier, bl.a. Salseras i Sverige, Latin Angeles Barcelona, Salsa del Barrio Barcelona og tilslutt har hun danset afro-contemporary for danseren Rogelio Lorda i Barcelona. Hennes faste dansepartner Daniel Dominguez driver danseskole i Barcelona.


Miguel Carrazana er utdannet dansepedagog med fordypning i jazzdans fra Norges Dansehøyskole sommeren 2017. Han kommer opprinnelig fra Cuba, og flyttet til Norge i 2013 og snakker nå godt norsk. På Cuba begynte han tidlig å danse salsa og lære seg afrocubansk teknikk. Han har et sterkt engasjement for dansen og har viet sitt liv til å lære mest mulig og til å lære bort.

Miguel har mye danseerfaring både fra Cuba og Norge. Han har blant annet danset for et kjent dansekompani, Afrocabaret, på Cuba i sju år. Afrocabaret er satt sammen av forskjellige dansestiler som salsa, afro, jazz, moderne, ballett og hip hop. I Norge har han vært instruktør, koreograf og danser på forskjellige events. Han er med i det største afrikanske og karibiske dansekompaniet i hele Skandinavia, Tabanka Crew, og jobber også for et dansekompani som heter Show de Vida. Vi er glade for å ha han med på SalsaNor-laget!


Livan Rondon er er født og oppvokst i Camagüey på Cuba.

Han har danset siden han var 14 år på cubanske scener. Livan er autorisert i cubansk folkloredans og tok utdannelsen sin på det anerkjente Universidad de Arte de la Habana. Han var en del av den prestisjefylte og internasjonalt kjente dansegruppen Tropicana og har vært mye å se i kjente cubanske TV-programmer. Ved siden av å undervise i dans har Livan de siste årene studert ved Norges Dansehøyskole. Våren 2017 kunne vi gratulere Livan med en grad også i jazzdans!

Livan bor nå i Oslo og underviser i dans.


Reidun Svabø er salsa-pionér i Norge og startet med danseundervisning allerede på tidlige 90-tallet. Hun er SalsaNor-gründer og har gjennom denne ideelle organisasjonen arbeidet for fremme av latinamerikansk og afro-karibisk kunst og kultur i snart 20 år, blant ved drift av danseskoler, som prosjektleder for dansefestivaler, kurator for latin-konserter, produksjoner for Den Kulturelle Skolesekken og Spaserstokken og Feriecamps med dans for ungdom.

Fortsatt synes hun det mest spennende er å få introdusere dansen og den latinske kulturen til nybegynneren og synes det er magisk når flere oppdager en ny verden gjennom denne rytmisk rike kulturen!


Kristian W. Ackermann er en meget dyktig salsadanser og har undervist på alle nivåer innen cubansk stil. Han har danseerfaring fra både Norge og Cuba, og er kjent for sin rolige undervisning med fokus på god føringsteknikk.
Fra 2004 var han svært aktiv i salsamiljøet i Bergen, og har vært en av hovedpersonene bak Bergens beste danseevent Timba Night. I Oslo finner du han enten på dansegulvet, der han er en godt likt sosialdanser, eller bak spakene som Dj Casino på flere dansegulv i Oslo. Musikken er viktig for Kristian, også i undervisningen, da kursene stadig inneholder god, tilpasset musikk.
Tidligere erfaring: Instruktør i BSI Dans Bergen 2005-2010 Salsa- og ruedakurs for nordmenn på Cuba våren 2007. Fast instruktør for Danseglede på flere nivå i både Bergen og Oslo fra 2010.Gjesteinstruktører

Daniel Dominguez Pereira driver sin egen danseskole i Barcelona og underviser i både Salsa, Reggaeton, Rueda, Son, Mens styling og mer.
Med godt humør og masse energi kommer han til oss i SalsaNor på Adventsalsa 2017 og vil ha både workshops og animasjon på fest.